MENI
24.10.2017

Održan komemorativni skup povodom smrti Mustafe Pamuka

U Velikoj sali Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas je održan komemorativni skup povodom smrti Mustafe Pamuka, dugogodišne istaknute društveno-političke ličnosti Bosne i Hercegovine i u više mandata člana Parlamentarne skupštine BiH.

U ime Parlamentarne skupštine BiH i Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda u kojem je gospodin Mustafa Pamuk u mandatnom periodu 2002.- 2006. bio i član Kolegija, skupu se obratio predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda Halid Genjac. U ime Kantona Sarajevo sa gospodinom Pamukom oprostila se predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić a kao zamjenik predsjedavajuće Skupštine Kantona Sarajevo i dugogodišnji prijatelj Mustafe Pamuka govorio je Sead Bukva.

Na koncu, u ime Foruma parlamentaraca Bosne i Hercegovine sa posljednje pozdravne riječi gospodinu Pamuku uputio je sekretar Foruma Mevludin Sejmenović.

Dženaza gospodinu Pamuku bit će klanjana u Alipašinoj džamiji u čijem će haremu biti i ukopan sutra (srijeda, 25.10.2017. godine) u 13,30 sati. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću