MENI
12.3.2014

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović susreo se sa delegacijom Grupe prijateljstva Republike Francuske


"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović sastao se u Sarajevu sa delegacijom Grupe prijateljstva Republike Francuske i Bosne i Hercegovine, predvođene predsjednikom Grupe prijateljstva Marcelom Rogemontom.

Dr. Čović je informirao visoku delegaciju o funkcioniranju zakonodavne i izvršne vlasti u BiH, aktuelnoj političkoj situaciji i odnosima, reformskim procesima te prioritetima na putu ka euroatlantskim integracijama.

U kontekstu razgovora o bilateralnim odnosima naše dvije zemlje, istaknuto je kako je u dosadašnjim institucionalnim susretima obostrano izražen interes za proširivanje pravnog okvira svih oblika saradnje.

Predsjedavajući Čović se ovom prilikom zahvalio za svu dosadašnju pomoć i podršku Vlade Republike Francuske i njenih građana Bosni i Hercegovini.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Francuske u BiH NJ.E. Roland Gilles sa saradnicima." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću