MENI
23.10.2017

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Republike Slovenije u BiH

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Republike Slovenije u BiH Zoricu Bukinac.

Sagovornici su ocjenili da su odnosi dvije zemlje na visokom nivou kako na političkom tako i na ekonomskom i kulturnom planu, ali da uvijek postoji prostora za unapređenje. U tom svjetlu razgovarano je i o posjeti predsjednika slovenačkog parlamenta Bosni i Hercegovini što bi predstavljalo nastavak dosadašnje dobre bilateralne saradnje, ali i podsticaj za inteziviranje saradnje između radnih tijela parlamenata dvije zemlje.

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Šefik Džaferović rekao je da Bosna i Hercegovina u Sloveniji ima istinskog prijatelja i da je potrebno sve kapacitete iskoristiti kako bi ta saradnja stalno bila u uzlaznoj putanji. Pri tome, naglasio je Džaferović, posebnu pažnju treba posvetiti što intezivnijim ekonomskim odnosima jer na tom polju postoji još dosta prostora za jačanje odnosa dvije zemlje.

Ambasadorica Bukinac naglasila je da će Slovenija i dalje pružati sveukupnu podršku Bosni i Hercegovini u procesu euroatlantskih integracija i da naša zemlja može računati na svu pomoć i iskustvo Slovenije na tom putu. Također je istaknula da Slovenija izuzetno cijeni ulogu Bosne i Hercegovine u regionalnoj saradnji, kao jedan od načina jačanja saradnje.

Na kraju susreta zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Šefik Džaferović poželio je ambasadorici Bukinac uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću