MENI
23.10.2017

Održana 53. sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma

Na 53. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je, sa jednim usvojenim amandmanom, Prijedlog zakona o parlamentarnom nadzoru, čiji je predlagač Privremena zajednička komisija oba doma PSBiH za pripremu i upućivanje u parlamentarnu proceduru Prijedloga zakona o parlamentarnom nadzoru.

Podržan je, sa tri usvojena amandmana, Prijedlog zakona o dopunama Krivičnog zakona BiH, čiji je predlagač poslanica Aleksandra Pandurević.

Utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač poslanik Borislav Bojić.

Komisija je zaključila da Nacrt pročišćenog teksta Zakona o državnoj službi u institucijama BiH dostavi predsjedavajućem Ustavnopravne komisije Doma naroda PSBiH, kako bi ustavnopravne komisije PSBiH održale zajedničku sjednicu s ciljem utvrđivanja Prijedloga prečišćenog teksta Zakona o državnoj službi u institucijama BiH. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću