MENI
6.10.2017

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović na Devetoj međunarodnoj konferenciji institucija ombudsmana za oružane snage

Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović učestvovat će na Devetoj međunarodnoj konferenciji institucija ombudsmana za oružane snage na temu „Moralni kompas oružanih snaga – kako institucije ombudsmana mogu srušiti barijere da bi postigli promjene“, koja će se 9. i 10. oktobra ove godine održati u Londonu.

Najavljeno je da će na konferenciji, koju organizira Ženevski centar za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF) i Ured ombudsmana za žalbe oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva, učestvovati predstavnici institucija ombudsmana za oružane snage, uključujući vojne i građanske ombudsmane, parlamentarne povjerenike, parlamentarne ombudsmane, kao i glavne inspektore iz preko četrdeset zemalja učesnica konferencije. Također, najavljeno je da će na Devetoj konferenciji prisustvovati i predstavnici međunarodnih organizacija.

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović učestvovat će u radu konferencije kroz interaktivni rad u grupama koje su predviđene u okviru šest sesija dvodnevne konferencije. (kraj) 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću