MENI
3.10.2017

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović razgovarao s ambasadorom Mađarske

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas ambasadora Mađarske u našoj zemlji Jozsefom Negyesijem.

Tokom razgovora konstatirano je da su bilateralni odnosi između dvije zemlje na visokom nivou ali da još uvijek ima dosta prostora za razvoj saradnje na ekonomskom planu. Istovremeno, zamjenik predsjedavajuće Džaferović i ambasador Negyesi izrazili su nadu da će u skoroj budućnosti biti učinjeno više kako bi se BiH i Mađarska bolje povezali cestovnоm i željezničkom infrastrukturom.

Posebna pažnja danas je posvećena razvoju dobrih veza između parlamenata dvije zemlje. U razgovoru je naročito dobrim ocijenjeno višegodišnje učešće eksperata Parlamenta Mađarske u twinning projektu koji ima za cilj jačanje parlamenata u Bosni i Hercegovini kako bi oni bolje ispunjavali svoje zadatke na putu naše zemlje ka članstvu u Evropskoj uniji. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću