MENI
29.9.2017

Delegati Kluba srpskog naroda u Domu naroda i poslanici Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu razgovarali sa članovima Komiteta za međunarodne poslove Doma lordova Britanskog parlamenta

Delegacija Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), koju su činili predsjedavajući Kluba Sredoje Nović i njegov zamjenik Dragutin Rodić, te delegacija Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu PSBiH, u kojoj su bili predsjedavajući Kluba Staša Košarac, njegov zamjenik Lazar Prodanović i poslanik Nikola Špirić, razgovarali su danas u zgradi PSBiH sa članovima Komiteta za međunarodne poslove Doma lordova Britanskog parlamenta, koji borave u višednevnoj zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini. 

Delegacija Doma lordova, koju je predvodio predsjedavajući Komiteta za međunarodne poslove lord Howell od Guildforda, interesirala se tokom sastanka za stavove i mišljenja u vezi sa političkim i ekonomskim izazovima s kojima se suočava Bosna i Hercegovine i cijeli region Zapadnog Balkana.

Zahvaljujući se visokim gostima iz Velike Britanije na interesovanju za njihove stavove, delegati i poslanici opozicionih partija iz oba doma PSBiH naglasili su da očekuju poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i uloge entiteta i drugih nižih nivoa vlasti u procesu evropskih integracija.

Ističući da Bosni i Hercegovini nedostaje unutarnji dijalog o svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima, delegati i poslanici založili su se za bolje funkcioniranje uspostavljenog mehanizma koordinacije i veću uključenost predstavnika vlasti Republike Srpske (RS) i Federacije BiH u ispunjavanje uvjeta na putu BiH ka Evropskoj uniji.

U razgovoru sa članovima Komiteta za međunarodne poslove Doma lordova Britanskog parlamenta učestvovao je i predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću