MENI
14.3.2014.

Održana 20. sjednica Zajedničkog povjerenstva za europske integracije


Na 20. sjednici Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) primljena je k znanju Informacija o pripremi uvjeta za korištenje novog instrumenta pretpristupne pomoći Europske unije (EU) za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Članovi Zajedničkog povjerenstva izrazili su zadovoljstvo dijelom Informacije koja se odnosi na sektor poljoprivrede i ruralnog razvoja. Također, zaključili su kako je potrebno da Zastupnički dom i Dom naroda PSBiH zatraže cjelovitu informaciju od Vijeća ministara BiH, s naglaskom na aktivnosti i prioritete koji se provode u drugim sektorima s ciljem priprema uvjeta za korištenje novog instrumenta pretpristupne pomoći EU-a za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Razmatrana je Rezolucija Europskog parlamenta od 06. veljače 2014. godine o Izvješću o napretku BiH za 2013. godinu. S tim u svezi, podržana je i upućena u parlamentarnu proceduru inicijativa zastupnika Bože Ljubića, kojom se traži da Vijeće ministara BiH žurno pripremi informaciju i osigura prijevod Rezolucije Europskog parlamenta s ciljem da se na prvoj narednoj sjednici Zastupničkog doma zastupnici mogli upoznati sa sadržajem i preporukama Europskog parlamenta za ubrzanje puta BiH ka EU.

Primljena je k znanju Informacija o pripremama za održavanje 16. interparlamentarnog sastanka Zajedničkog povjerenstva za europske integracije PSBiH sa izaslanstvom Europskog parlamenta za odnose sa Albanijom, BiH, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom, koji će se održati u Sarajevu 27. i 28. ožujka 2014. godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću