MENI
11.9.2017

U zgradi Parlamentarne skupštine BiH postavljeni info pultovi za posjetioce

Početkom augusta ove godine u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) postavljeni su info pultovi, uz pomoć kojih se posjetioci mogu upoznati o osnovnim informacijama i trenutnim aktivnostima u najvišoj zakonodavnoj instituciji BiH.

Info pultovi, na kojima posjetioci informacije mogu pročitati na tri službena jezika u BiH i na engleskom jeziku, sastoje se od sedam osnovnih modula - vijesti, kalendar, smjernice, PSBiH, pitanja, linkovi i kontakt.

Pomoću modula vijesti i kalendara, koji su direktno povezani sa veb-stranicom PSBiH, korisnici se mogu upoznati sa aktuelnostima u PSBiH i najavama događaja u narednom periodu.

Modul smjernice sadrži informacije o salama u PSBiH, odnosno podatke o broju mjesta, na kojim spratovima se nalaze, kao i fotografiju i video koji posjetiocima  prikazuje put od ulaza u zgradu PSBiH do tih sala.

U modulu nazvanom PSBiH nalaze se osnovne informacije o Predstavničkom domu i Domu naroda PSBiH, strankama i koalicijama koje su zastupljene i koje su bile zastupljene u PSBiH, o tome ko je ko od poslanika i delegata u oba doma PSBiH, opći podaci o zgradi PSBiH, kao i statistički podaci o najvišoj zakonodavnoj instituciji BiH.

U modulu često postavljenih pitanja, posjetioci se mogu informirati o strukturi, funkcioniranju i načinu odlučivanja u državnom parlamentu.

Modul linkovi čitaoce upućuje na stranice Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH, a modul kontakt omogućava posjetiocima upućivanje dodatnih pitanja Sektoru za odnose s javnošću PSBiH.

Info pultovi za posjetioce postavljeni su u holovima u prizemlju i na prvom spratu zgrade PSBiH. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću