MENI
4.9.2017.

Održana 20. sjednica Povjerenstva za vanjsku trgovinu i carine

Na 20. sjednici Povjerenstva za vanjsku trgovinu i carine Zastupnipčkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) prihvaćeno je Godišnje izvješće iz oblasti poljoprivrede, ishrane i ruralnog razvoja za Bosnu i Hercegovinu za 2016. godinu, čiji je podnositelj Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Podržana je i u daljnju parlamentarnu proceduru upućena zastupnička inicijativa Denisa Bećirovića koja glasi: „Na osnovu članka 8. Poslovnika Zastupničkog doma PSBiH podnosim zastupničku inicijativu kojom se Vijeće ministara BiH zadužuje da, u suradnji sa entitetskim vladama, najkasnije u roku od šest mjeseci od dana usvajanja ove inicijative u Zastupničkom domu PSBiH, sačini i u parlamentarnu proceduru dostavi prijedlog mjera efektivne zaštite domaće proizvodnje u BiH“.

Članovi Povjerenstva podržali su i u daljnju parlamentarnu proceduru uputili i zastupničku inicijativu Senada Šepića koja glasi: „Sukladno članku 8. Poslovnika Zastupničkog doma PSBiH, predlažem da se u dnevni red prve naredne sjednice Zastupničkog doma PSBiH obvezno uvrsti točka pod nazivom: Informacija o realizaciji ranijih zaključaka i inicijativa o utvrđivanju najniže, zagarantirane cijene i sigurnog otkupa poljoprivrednih proizvoda u BiH, te prijedlog mjera za odgovor na ovu inicijativu“. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću