MENI
19.3.2014

Odgođena 15. sjednica Privremene zajedničke komisije oba doma za provođenje Presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu „Sejdić i Finci protiv BiH“

 
Zbog objektivnih razloga, nije održana za danas zakazana 15. sjednica Privremene zajedničke komisije oba doma za provođenje Presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu „Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine“.

Predsjedavajući Privremene zajedničke komisije oba doma Šefik Džaferović rekao je da će obavijestiti kolegije oba doma Parlamentarne skupštine BiH da nije održana sjednica na kojoj se trebalo raspravljati o pismu koje je poslala agent Vijeća ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava Monika Mijić u vezi sa sadržajem odluke Komiteta ministara Vijeće Evrope koja se odnosi na provođenje Presude u slučaju „Sejdić i Finci protiv BiH“.

Također, predsjedavajući je istakao da će pismo uputiti predsjedavajućim Predstavničkog doma i Doma naroda PSBiH kako bi se upoznali sa njegovim sadržajem i odlučili o tome koje dalje korake je potrebno poduzeti kako bi se nastavio proces provođenja Presude. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću