MENI
21.7.2017

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na Cetinju na sastanku o regionalnoj saradnji i sigurnost

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić, njegov zamjenik Borislav Bojić, predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Nikola Lovrinović i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović činit će Delegaciju PSBiH koja će 21. i 22. jula na Cetinju učestvovati na sastanku pod nazivom „Regionalna saradnja i sigurnost“.

U radu ovog dvodnevnog regionalnog skupa, koji se održava na poziv Odbora za bezbjednost i odbranu i Delegacije Skupštine Crne Gore u PSNATO-a, razgovarat će se o regionalnoj saradnji parlamentarnih radnih tijela za pitanja odbrane i sigurnosti, kao i članova parlamentarnih delegacija zemalja regiona u PSNATO-a.

Posebno će se razgovarati o prekograničnoj saradnji u vrijeme turističke sezone i saradnji tokom elementarnih nepogoda i katastrofa kakve su izazvali požari u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Nakon Regionalne konferencije parlamentarnih komisija za odbranu i sigurnost zemalja Jugoistočne Evrope, koja je u Sarajevu održana početkom juna ove godine, skup na Cetinju bit će prilika za nastavak razgovora i o brojnim drugim pitanjima kojima se bave ova parlamentarna tijela.

Sastanak na Cetinju prvi je regionalni sastanak u ovom formatu nakon prijema Crne Gore u članstvo NATO-a. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću