MENI
18.7.2017

Održana 41. sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda

Na 41. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) donesen je zaključak kojim će od Kolegija Doma naroda PSBiH zatražiti produženje amandmanske faze za Prijedlog zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH. U zaključku se dalje navodi i to da Kolegij Doma podsjeti Vijeće ministara BiH na neophodnost implementiranja zaključka usvojenog na 30. sjednici Doma naroda PSBiH, a kojim se zahtjeva dostava amandmana u kojem će taksativno biti nabrojane osobe na koje se ovaj Prijedlog zakona odnosi, odnosno ko su izabrane i imenovane osobe na koje će se zakon primjenjivati.

Komisija je razmatrala Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2016. godinu i podržala ga u dijelu koji se odnosi na rad Ministarstva za finansija i trezora BiH i Agencije za javne nabavke BiH, a nije podržalo u dijelu koji se odnosi na rad Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Primljena je k znanju Informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. decembar 2016. godine, kao i Informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće budžetske rezerve za period januar - mart 2017. godine.

Primljen je k znanju dopis Pravobranilaštva BiH i zaključeno da se on uputi Domu naroda PSBiH na dalje postupanje. 

Primljen je k znanju dopis Ministarstva finansija i trezora BiH o postupanju po Izvještaju revizije izvršenja Budžeta institucija BiH za 2015. godinu. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću