MENI
20.3.2014

Održana 19. sjednica Zajedničke komisije za administrativne poslove


Na 19. sjednici Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) primljen je k znanju Godišnji izvještaj o izvršenju budžeta PSBiH za 2013. godinu.

Podržane su inicijative koje se tiču smanjenja plaća, naknada i drugih prava poslanika i delegata u PSBiH i upućene Predstavničkom domu i Domu naroda PSBiH na razmatranje. Također, usvojen i zaključak koji će biti upućen Zajedničkom kolegiju oba doma PSBiH da poduzme sve aktivnosti kako bi se u što skorije vrijeme donio konačan stav u vezi sa Prijedlogom amandmana II. na Ustav Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač: Vijeće ministara BiH, a koji se odnosi na visinu plaća izabranih i imenovanih zvaničnika u institucijama BiH.

Data je saglasnost na Prijedlog pravilnika o zaštiti tajnih podataka u PSBiH.

Primljeni su k znanju pismo Ureda za reviziju institucija BiH koje je upućeno rukovodstvu PSBiH, a tiče se nalaza i preporuka prethodne revizije za 2013. godinu i analiza zaključaka domova PSBiH donesenih nakon razmatranja revizorskog izvještaja o finansijskom poslovanju PSBiH za 2012. godinu.

Usvojen je Izvještaj o radu Zajedničke komisije za 2013. godinu.

Verificirana su rješenja i odluke koje je donio Kolegij ili predsjedavajući Zajedničke komisije u skladu sa važećim aktima i propisima, a tiču se statusnih pitanja poslanika i delegata PSBiH.
Odgođeno je izjašnjavanje o rješenju koje je donio predsjedavajući Zajedničke komisije, a tiče se naknade za učešće u radu Interresorne radne grupe za pripremu Prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću