MENI
18.7.2017

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović razgovarali sa vojnim atašeom NR Kine u BiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić, i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, danas su u Sarajevu razgovarali sa vojnim, pomorskim i zrakoplovnim atašeom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini starijim brigadirom Luom Tiefengom.

Tokom sastanka, predsjedavajući Podžić upoznao je brigadira Tiefenga i njegove saradnike sa aktivnostima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i rezultatima u parlamentarnom nadzoru sektora odbrane i sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

Posebnu zahvalnost Narodnoj Republici Kini i njenim građanima  upućena je i povodom  treće, nedavno uručene, donacije Oružanim snagama BiH u iznosu od 2,5 miliona konvertibilnih maraka. Naime, ta donacija značajno je povećala operativnost i kapacitete Inžinjerijskog bataljona OSBiH što su pozdravile ne samo Oružane snage BiH nego i bh. građani na prostorima gdje jedinice i komande izvode radove  i pomažu civilnom stanovništvu. Kako je danas rečeno, ova značajna aktivnost Oružanih snaga BiH koja je prepoznata od prijatelja iz NR Kine bit će nastavljena i u budućnosti, u skladu sa misijom i planiranim zadacima jedinica i komandi Oružanih snaga BiH.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o drugim pitanjima iz nadležnosti Zajedničke komisije, a stariji brigadir Tiefeng upoznao je Podžića i Šiljegovića sa detaljima predstojećeg obilježavanja 90-godišnjice osnivanja oslobodilačke Narodne Armije Narodne Republike Kine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću