MENI
21.3.2014

Konstituiran Nezavisni odbor PSBiH


Danas je održana konstituirajuća sjednica Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), nezavisnog tijela PSBiH koje je, između ostalog, nadležno za provođenje procedure odabira kandidata i predlaganje smjene policijskih rukovodilaca i zamjenika rukovodilaca policijskih tijela BiH.

Tokom konstituirajuće sjednice članovi Odbora upoznati su sa odlukom oba doma PSBiH, kojom je, na mandat od četiri godine, za predsjednika Nezavisnog odbora imenovan Žiko Krunić, za prvog zamjenika predsjednika Enes Obralija, a za drugog zamjenika Mato Jozić. Istom odlukom za članove Nezavisnog odbora imenovani su Ilma Mehić-Jusufbašić, Adisa Begić, Nikola Džambas, Mate Miletić, Ljubomir Kuravica i Miroslav Škorić.

Nezavisni odbor danas je zaključio da na narednoj sjednici obavi intervjue sa kandidatima koji su se prijavili na Javni konkurs za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela BiH. Javni konkurs raspisan je za direktora i zamjenike direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, za direktora i zamjenika direktora Granične policije BiH, kao i za zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću