MENI
3.7.2017.

Делегација Скупштине Зеничко – добојског кантона у студијској посјети Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине

Делегација Скупштине Зеничко – добојског кантона, предвођена предсједавајућим Скупштине кантона Јасмином Дувњаком, боравила је у једнодневној студијској посјети Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине (ПСБиХ).

Циљ посјете, која је реализована уз подршку Мисије ОЕБС-а у БиХ, био је да се највиши званичници и службеници Скупштине Зеничко – добојског кантона упознају с начином рада ПСБиХ, посебно у областима комуникација и односа с јавношћу, како би у тим сегментима унаприједили своје дјеловање.

Госте из Зеничко – добојског кантона поздравио је предсједавајући Представничког дома ПСБиХ Шефик Џаферовић, који је ову посјету оцијенио значајном, нагласивши да ПСБиХ представља мјесто сусрета и сарадње свих нас који живимо у БиХ.

Истичући да овакви сусрети доприносе јачању сарадње свих нивоа власти на путу БиХ ка евроатлантским интеграцијама, Џаферовић је нагласио да ПСБиХ на том путу има најзначајнију улогу.

Госте је поздравио и секретар Заједничке службе Секретаријата ПСБиХ Кенан Вехабовић, који је рекао да је ПСБиХ један велики и живи организам, који свакодневно врши своју законодавну функцију, али и бројне друге функције из своје надлежности. Према ријечима Вехабовића, са својих десет сектора, канцеларијама секретара заједничких комисија и јединицом за интерну ревизију, Заједничка служба Секретаријата ПСБиХ спремна је и способна да на стручан и професионалан начин обави све задатке који се пред њу постављају.

Током студијске посјете члановима Делегације Скупштине Зеничко – добојског кантона презентован је рад Сектора за односе с јавношћу и Сектора за информационе технологије, а имали су и прилику да обиђу зграду и главне просторије ПСБиХ. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу