MENI
3.7.2017

Delegacija Skupštine Zeničko – dobojskog kantona u studijskoj posjeti Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine

Delegacija Skupštine Zeničko – dobojskog kantona, predvođena predsjedavajućim Skupštine kantona Jasminom Duvnjakom, boravila je u jednodnevnoj studijskoj posjeti Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH).

Cilj posjete, koja je realizirana uz podršku Misije OSCE-a u BiH, bio je da se najviši zvaničnici i službenici Skupštine Zeničko – dobojskog kantona upoznaju s načinom rada PSBiH, posebno u oblastima komunikacija i odnosa s javnošću, kako bi u tim segmentima unaprijedili svoje djelovanje.

Goste iz Zeničko – dobojskog kantona pozdravio je predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Šefik Džaferović, koji je ovu posjetu ocijenio značajnom, naglasivši da PSBiH predstavlja mjesto susreta i saradnje svih nas koji živimo u BiH.

Ističući da ovakvi susreti doprinose jačanju saradnje svih nivoa vlasti na putu BiH ka euroatlantskim integracijama, Džaferović je naglasio da PSBiH na tom putu ima najznačajniju ulogu.

Goste je pozdravio i sekretar Zajedničke službe Sekretarijata PSBiH Kenan Vehabović, koji je rekao da je PSBiH jedan veliki i živi organizam, koji svakodnevno vrši svoju zakonodavnu funkciju, ali i brojne druge funkcije iz svoje nadležnosti. Prema riječima Vehabovića, sa svojih deset sektora, uredima sekretara zajedničkih komisija i jedinicom za internu reviziju, Zajednička služba Sekretarijata PSBiH spremna je i sposobna da na stručan i profesionalan način obavi sve zadatke koji se pred nju postavljaju.

Tokom studijske posjete članovima Delegacije Skupštine Zeničko – dobojskog kantona prezentiran je rad Sektora za odnose s javnošću i Sektora za informacione tehnologije, a imali su i priliku da obiđu zgradu i glavne prostorije PSBiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću