MENI
3.7.2017.

Одржана 49. сједница Уставноправне комисије Представничког дома

На 49. сједници Уставноправне комисије Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) подржан је, у другој фази, Приједлог закона о допуни Закона о управи, чији је предлагач Савјет министара БиХ.

Утврђена је усклађеност с Уставом БиХ и правним системом БиХ за Приједлог закона о измјенама Закона о основама безбједности саобраћаја на цестама у БиХ, чији је предлагач посланик Момчило Новаковић.

Комисија је утврдила усклађеност с Уставом БиХ и правним системом БиХ, те подржала принципе Приједлога закона о измјени Закона о државној служби и Приједлога закона о измјени Закона о раду у институцијама БиХ, које је предложила посланица Маја Гасал – Вражалица.

Утврђена је усклађеност с Уставом и правним системом БиХ Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о административним таксама, чији је предлагач Савјет министара БиХ.

Уставноправна комисија није прихватила Извјештај о раду Савјета министара БиХ за 2016. годину.

Подржана је и у даљу парламентарну процедуру упућена иницијатива Клуба посланика Независни блок, а која гласи: „Предлажемо да на прву сљедећу сједницу Представничког дома ПСБиХ, а најкасније у року од 30 дана, буде уврштена тачка дневног реда под називом „Извјештај о раду Савјета министара БиХ за 2016. годину и реализовање програма рада Савјета министара БиХ за период јануар – мај 2017. године“.

Примљена је к знању Информација о раду Тужилаштва БиХ за 2016. годину. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу