MENI
29.6.2017

Održana 41. sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava

Na 41. sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) raspravljano je o Prijavi o povredi Kodeksa ponašanja poslanika i delegata u PSBiH. S tim u vezi, zaključeno je da se rasprava nastavi i na narednoj sjednici Zajedničke komisije, na koju će u svojstvu svjedoka biti pozvan poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Damir Arnaut. Nakon što rasprava bude okončana, ovo tijelo PSBiH donijeti će i odluku o Prijavi o povredi Kodeksa.

U vezi sa zahtjevom predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Šefika Džaferovića, a kojim se traži od komisije nadležne za praćenje i poštivanje Kodeksa da napuštanje sale bez javljanja predsjedavajućem, zamjeniku predsjedavajućeg, razmotri na prvoj narednoj sjednici komisije, zaključeno je da se predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Šefik Džaferović obavijesti kako nisu ispunjeni uslovi propisani Kodeksom ponašanja poslanika i delegata u PSBiH za razmatranje ovog pitanja na sjednici Zajedničke komisije.

Radi neprisustva predlagača, nije razmatran Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2016. godinu u dijelu nadležnosti Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH i to za sljedeće institucije: Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH, Služba za poslove sa strancima, Institucija ombudsmena za zaštitu potrošača u BiH, Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta u BiH i Fond za povratak. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću