MENI
29.6.2017

Održana 32. sjednica Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije

Komisija za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 32. sjednici dala je pozitivno mišljenje i predložila Domu davanje saglasnosti za otkazivanje Konvencije broj 45 o podzemnom radu (žene) iz 1935. godine, Međunarodne organizacije rada.

Komisija je usvojila i u Domu naroda PSBiH u dalju parlamentarnu proceduru uputila Izvještaj o radu Upravnog odbora Izvozno - kreditne agencije BiH za 2016. godinu.

K znanju je primljen Izvještaj o finansijskoj reviziji Radio-televizije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu.

Komisija za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda PSBiH nije podržala Izvјеštај о rаdu i pоslоvаnju BHRТ-а zа 2016. gоdinu.

Nisu primljeni k znanju Izvјеštај о rеаlizаciјi prоgrаmskih plаnоvа BHТ 1, BH Rаdiја 1, Мuzičkе prоdukciје BHRТ-а i Pоrtаlа BHRТ-а zа 2016. gоdinu, kao ni Programski planovi BHT1, BH Radija 1, Multimedije i Muzičke produkcije BHRT-a za 2017. godinu i Finansijski plan BHRT-a za 2017. godinu.

Komisija nije primila k znanju ni Informaciju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH o mogućnostima osiguravanja penzionog i zdravstvenog osiguranja za poljoprivredne proizvođače u BiH.

Usvojeni su izvještaji o međunarodnim aktivnostima komisija i delegacija PSBiH:

  • Izvještaj sa sastanka Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice, Brisel, 25. april 2017.,
  • Izvještaj sa Konferencije predsjednika parlamenata zemalja centralne i istočne Evrope, Varšava, 17. i 18. maj 2017., te
  • Izvještaj sa sastanka Generalnog komiteta za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i nauku Parlamentarne skupštine SEECP-a, Istanbul, 20. i 21. april 2017. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću