MENI
12.6.2017

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO u radnoj posjeti institucijama zakonodavne i izvršne vlasti Republike Srbije

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlatskog saveza (PSNATO) Nikola Lovrinović i članica Delegacije Dušanka Majkić učestvovali su danas u radu Podkomiteta za tranziciju i razvoj PSNATO, koji se od 12. do 14. juna ove godine održava u Beogradu.

U sklopu programa posjete institucijama zakonodavne i izvršne vlasti Republike Srbije, tokom prvog  radnog dana članovi Podkomiteta i Delegacije PSBiH u PSNATO razgovarali su sa potpredsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije Veroljubom Arsićem, članovima Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, zatim Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, kao i Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, te sa kolegama iz Delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u PSNATO.

Tokom razgovora i razmjene mišljenja o po većem broju pitanja sa članovima ovih odbora, članovima Podkomiteta za tranziciju i razvoj PSNATO prezentiran je pozitivan ekonomski napredak Republike Srbije i razvoj u brojnim oblastima. Bilo je također govora i o statusu i toku euroatlanskih integracija Republike Srbije, aktuelnom stanju na Kosovu, te odnosima odnosima sa Rusijom i NATO savezom.

U okviru današnjih aktivnosti članovi Podkomiteta i Delegacije PSBiH u PSNATO razgovarali su i sa rezidentnim predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda. Tema ovih razgovora bile su ekonomska situacija u zemlji i regionu, te perspektive Republike Srbije u okvirima regionalnog ekonomskog razvoja. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću