MENI
26.3.2014

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Dušanka Majkić na Seminaru „Uloga parlamenata u smanjenju izazova i problema vezanih za malo oružje i lako naoružanje - iskustva iz prošlosti i novi izazovi“


U organizaciji Parlamentarnog foruma za malo oružje i lako naoružanje (SALW) i Narodne skupštine Republike Srbije, u Beogradu će 27. i 28. marta 2014. godine biti održan Seminar na temu: „Uloga parlamenata u smanjenju izazova i problema vezanih za malo oružje i lako naoružanje - iskustva iz prošlosti i novi izazovi“, na kojem će učešće uzeti i predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) Dušanka Majkić.

Parlamentarni forum za SALW, kao jedino međunarodno sjedište za predstavnike parlamenata koji se bave specifičnim problemima žrtava oružja i malog naoružanja, okupljanja parlamentarce iz različitih zemalja i kontinenata, s ciljem razmjene iskustava po pitanju malog oružja i lakog naoružanja, što je od posebnog značaja za međunarodni mir i sigurnost.

Zajedno sa nevladinim sektorom i organizacijama koje se bave ljudskim pravima, parlamentarci imaju ključnu ulogu u tom procesu, promovirajući i informirajući kroz debate javnost o ovom problemu, te sarađujući međusobno u razvoju politika i njihovoj implementaciji i nadgledajući inicijative vlada i kontrolirajući budžet namjenjen za javni sigurnosni sektor. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću