MENI
7.6.2017

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi na Četvrtoj plenarnoj sesiji Parlamentarne skupštine SEEECP – a

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i predsjedavajući Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) Šefik Džaferović, predsjedavajući Doma naroda PSBiH i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u PSSEECP – a Bariša Čolak, zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Momčilo Novaković i članica Delegacije Hanka Vajzović učestvovat će na Četvrtoj plenarnoj sesiji PSSEECP – a, koja će se od 8. do 10. juna ove godine održati u Zagrebu.

Trodnevna konferencija, prema najavljenom programu, počet će sastankom Stalnog komiteta PSSEECP – a na kojem će se raspravljati o Završnoj deklaraciji koja bi trebala biti usvojena posljednjeg dana zasjedanja.

Drugog dana skupa održat će se sastanci Generalnog komiteta za privredu, energetiku i infrastrukturu, Generalnog komiteta za pravosuđe, unutarnje poslove i saradnju u području sigurnosti i Generalnog komiteta za socijalni razvoj, obrazovanje, istraživanje i nauku. Na navedenim sastancima prezentirat će se kandidature za predsjedavanje ovim tijelima PSSEECP – a tokom 2017./2018. godine, kao i izbor predsjedavajućih generalnih komiteta PSSEECP – a.

Posljednjeg dana konferencije, na Plenarnoj sjednici PSSEECP – a, a u okviru teme „Veza – saradnja – komunikacija: kako naprijed“, učesnicima će se obratiti predsjednici parlamenata i šefovi delegacija zemalja učesnica skupa, među kojima će biti i članovi naše Delegacije Šefik Džaferović i Bariša Čolak. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću