MENI
30.5.2017

Održana 39. sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava

Na 39. sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) prihvaćena je i u dalju parlamentarnu proceduru upućena Informacija o realiziranju zaključaka PSBiH, koji se odnose na Izvještaj o realizaciji Revidirane strategije BiH za provođenje Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma.  

Usvojeno je i domovima PSBiH na dalje postupanje upućen Izvještaj o trendovima dijaspore i aktivnostima na zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda migranata i tražilaca azila.

U vezi s Prijedlogom kriterija za izbor članova Vijeća nacionalnih manjina BiH, zaključeno je da će Zajednička komisija, nakon okončanja postupka po Javnom pozivu za imenovanje članova Vijeća nacionalnih manjina BiH, utvrditi prijedlog liste kandidata za članove Vijeća i uputiti je domovima PSBiH na izjašnjavanje.

Zajednička komisija odlučila je da od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH zatraži informaciju o svim pitanjima vezanim za nemogućnost održavanja marša „Nasilje nije normalno“ kojeg je organizirao Sarajevski otvoreni centar, a zbog nemogućnosti pribavljanja potrebnog odobrenja od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo 48 sati prije planiranog održavanja marša. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću