MENI
30.5.2017

Održana 47. sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma

Na 47. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je zaključak kojim se od Kolegija Doma traži produženje roka od 30 dana za dostavu izvještaja o Prijedlogu zakona o upravi, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija nije podržala, u drugoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o upravi, čiji je predlagač poslanik Damir Arnaut.

Odgođeno je izjašnjavanje, zbog neprisustva predlagača, o usklađenosti s Ustavom i pravnim sistemima BiH i o načelima Prijedloga zakona o dopuni Izbornog zakona BiH, predlagača poslanika Denisa Bećirovića.

Radi neprisustva predlagača, odgođeno je izjašnjavanje i o inicijativi poslanika Denisa Bećirovića kojom se Vijeće ministara BiH zadužuje da, najkasnije u roku od šest mjeseci od dana usvajanja ove inicijative u Predstavničkom domu PSBiH, sačini i u parlamentarnu proceduru dostavi Prijedlog zakona o kinematografiji BiH.

Primljena je k znanju Informacija o pokrenutim arbitražnim postupcima protiv BiH i njezinih institucija.

Za narednu sjednicu Komisije odgođena je rasprava o Nacrtu prijedloga za izmjene i dopune Poslovnika Predstavničkog doma PSBiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću