MENI
25.5.2017

Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović u okviru projekta „Volontiraj – kreditiraj“ ugostio učenike Bošnjačke gimnazije u Sarajevu

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBIH) Šefik Džaferović ugostio je, u okviru projekta „Volontiraj – kreditiraj“, kojeg provodi Udruženje „Infohouse“ i Programa "Otvoreni Parlament", učenike Bošnjačke gimnazije u Sarajevu.

Posjetu učenika Bošnjačke gimnazije najvišoj državnoj zakonodavnoj instituciji organizirala je Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini, realizirajući Socijalni dan, dan kada srednjoškolci u okviru „Infohous“ – ovog projekta rade u ambasadama, institucijama, gradskim upravama i preduzećima širom Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Džaferović upoznao je učenike sa načinom izbora poslanika i delegata, kao i sa zakonodavnom procedurom u oba doma PSBiH. Tokom razgovora bilo je riječi i o problemima koji se tiču školovanja, zapošljavanja i stvaranja uvjeta za ostanak mladih i školovanih kadrova u BiH.

U okviru društveno odgovorne akcije „Volontiraj – kreditiraj“, učenici su obišli zgradu PSBiH i imali priliku da se upoznaju sa istorijatom ove institucije. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću