MENI
2.4.2014.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Staša Košarac razgovarao sa predstavnicima roditelja djece oboljele od dijabetesa


Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Staša Košarac razgovarao je danas sa predstavnicima Incijativnog odbora za formiranje Udruge roditelja i prijatelja djece oboljele od dijabetesa iz Istočnog Sarajeva o problemima s kojima se suočavaju roditelji i djeca školskog uzrasta oboljela od te bolesti.

Tijekom sastanka, kojem je nazočio i v.d. direktora Opšte bolnice Kasindo dr. Slavko Ždrale, roditelji djece oboljele od dijabetesa upozorili su na nedostatak specijaliste endokrinologa na području Istočnog Sarajeva, zbog čega su prisiljeni da adekvatnu zdravstvenu zaštitu za djecu potraže u drugim gradovima, poput Banjaluke i Sarajeva.

S tim u svezi, gospodin Košarac i dr. Ždrale obećali su da će roditeljima ove djece pružiti potrebnu stručnu i tehničku pomoć kako bi se ovaj problem kratkoročno prevazišao, ali i trajno riješio.

Istodobno, gospodin Košarac je naglasio da će, zajedno sa ljudima iz svog kabineta, i stručno i financijski pomoći da se u Istočnom Sarajevu formira Udruga roditelja i prijatelja djece oboljele od dijabetesa. Dogovoreno je da se osnivačka skupština Udruge, koje će činiti roditelji i prijatelji oko tridesetoro oboljele djece sa područja Istočnog Sarajeva, održi sredinom ovog mjeseca. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću