MENI
2.4.2014

Održana 50. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma


Na 50. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) odgođeno je izjašnjavanje o načelima Prijedloga zakona o dopuni Zakona o postupku indirektnog oporezivanja, predlagača poslanika Ante Domazeta.
Zaključeno je kako je potrebno da Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH dostavi dodatne informacije u vezi s izmirenjem glavnog duga po osnovu indirektnih poreza, kao i u vezi s činjenicom da se iz godine u godinu pojavljuju obveznici sa dugom preko milion KM sa zahtjevom za njegovo plaćanje u ratama ili odloženo plaćanje.

Prihvaćen je Izvještaj o obavljenoj reviziji učinka o temi: „Učinkovitost Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) u privlačenju inostranih ulaganja u BiH“.

Usvojen je Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi za 2013. godinu kao i zaključak kojim se zadužuje Vijeće ministara BiH da razmotri mjere koje bi omogućile hitna dodatna sredstva u skladu sa novim Pravilnikom o unutarnjoj organizaciji Ureda za razmatranje žalbi. Kako se navodi u zaključku koji će biti upućen Predstavničkom domu PSBiH, novi Pravilnik predviđa povećani broj osoblja u odnosu na postojeći broj zaposlenih, što bi trebalo da omogući uspostavljanje adekvatne organizacijske strukture s ciljem stvaranja efikasnijeg sistema interne kontrole. Također, usvojen je i zaključak u kojem se Vijeće ministara BiH zadužuje da predloži izmjene i dopune Zakona o javnim nabavkama kojim će se osigurati kontinuirano odlučivanje o svim podnesenim žalbama, te osigurati uvjeti za rad Ureda za razmatranje žalbi u sjedištima i ispostavama u Banjoj Luci i Mostaru. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću