MENI
2.4.2014

Intervjuirana prva grupa kandidata za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela BiH


Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine obavio je danas intervju sa prvom grupom kandidata, njih deset, koji ispunjavaju uvjete propisane Javnim konkursom za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela BiH.

Javni konkurs, čije uvjete ispunjava ukupno dvadeset kandidata, raspisan je za direktora i zamjenike direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, za direktora i zamjenika direktora Granične policije BiH, kao i za zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu.

Od 20 kandidata, 16 ih je apliciralo na mjesto zamjenika direktora Granične policije BiH, 15 na mjesto direktora Granične policije BiH, a po 13 kandidata apliciralo je na mjesta zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu, te direktora i zamjenike direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Članovi Nezavisnog odbora sutra će obaviti intervju sa preostalih deset kandidata, nakon čega će liste najuspješnijih kandidata dostaviti ministru sigurnosti BiH, koji će u daljoj proceduri izbora direktora i zamjenika direktora policijskih tijela BiH postupiti u skladu sa Zakonom o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću