MENI
9.4.2014

Održana 35. sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost


Zajednička komisija za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) usvojila je u drugoj komisijskoj fazi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, sa ukupno četiri amandmana koja su na tekst Prijedloga zakona podnijeli Klub poslanika SDA i poslanica Dušanka Majkić.

Komisija je, također, podržala amandman Dušanke Majkić na Prijedlog poslovnika Predstavničkog doma PS BiH, kojim se jasnije definiraju nadležnosti Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost PS BiH.

Odluku Predsjedništva BiH o učešću kontigenta Oružanih snaga BiH u multinacionalnoj integriranoj stabilizacijskoj misiji UN-a u Republici Mali Komisija je potvrdila i proslijedila domovima PS BiH u dalju parlamentarnu proceduru.

Primljene su k znanju Informacija o učešću članova Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost PS BiH na zasjedanju zemalja članica Jadranske povelje, održanog u Tirani 23. i 24. februara 2014., te Informacija o učešću članova Zajedničke komisije na 85. Rose Roth seminaru, od 18. do 20. 3. 2014. godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću