MENI
10.4.2014.

Održana 15. sjednica Povjerenstva za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije

 
Povjerenstvo za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) razmatralo je na 15. sjednici Informaciju o postupanju Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u svezi sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH.
Nakon rasprave, Povjerenstvo je usvojilo zaključak kojim je pozvala Agenciju i Središnje izborno povjerenstvo, kao Zakonom utvrđenе subjektе, da što prije implementiraju odredbe članka 9., stav (6) i (7) Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa BiH („Službeni glasnik BiH“, broj: 87/13), te da, sukladno odredbama ovog Zakona, izvrše međusobnu primopredaju poslova i osoblja, koju su ove dvije institucije bile dužne izvršiti u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu Zakona.

Povjerenstvo је u zaključku, također, podsjetilo navedene institucije da neizvršavanje zakonskih odredbi predstavlja kazneno djelo i pozvalo ih da poslove iz svoje nadležnosti izvrše u najkraćem mogućem roku, kako bi se što žurnije ispoštovale odredbe Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa BiH.

Pored navedenog, Povjerenstvo je primilo k znanju i Informaciju o planiranim aktivnostima u svezi sa izradom Strategije za borbu protiv korupcije za razdoblje od 2015. do 2019. godine, čiji je predlagatelj
Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, u okviru koje je, kao predstavnika Povjerenstva u interresornoj radnoj skupini koja će raditi na izradi ove Strategije, imenovala člana Povjerenstva Mirsada Abazovića.

Za narednu sjednicu odgođena je rasprava o Izvješću o radu Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije za 2013. godinu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću