MENI
22.4.2014

Održana komemorativna sjednica povodom smrti delegata u Domu naroda Hasana Bećirovića


U Velikoj sali Parlamentarne skupštine BiH danas je održana komemorativna sjednica povodom smrti delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) Hasana Bećirovića kojoj je, pored članova porodice Bećirović, prisustvovao veliki broj predstavnika institucija zakonodavne i izvršne vlasti u Bosni i Hercegovini.

O djelu Hasana Bećirovića prisutnima je najprije govorio predsjedavajući Doma naroda PS BiH dr. Dragan Čović. On je, između ostalog, kazao je da ga je smrt dragog kolege zatekla i potresla obzirom da se radilo o osobi koja je uvijek bila puna optimizma, te da su tokom delegatskog mandata njegov rad karakterizirali visoka profesionalnost, korektnost i demokratičnost. Čović je zaključio da će smrću Bećirovića jedna delegatska stolica ostati prazna, ali profesionalan rad, odgovornost i spremnost za pomoć, te ljudske vrijednosti koje su činile Bećirovića doprinijeti će da ga se uvijek sjeća i pamti po dobrom.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Staša Košarac u obraćanju članovima porodice Bećirović i okupljenima na Komemorativnoj sjednici kazao je da je prestao život velikog i dragog čovjeka i divnog radnog kolege, te naglasio da je životni put Bećirovića bio do posljednjeg trenutka ispunjen radom i stvaralačkom aktivnošću. Dodao je i da je Bećirović decenijama smatran velikim privrednikom i vrsnim ekonomistom, političkim djelatnikom punim energije koji je u svom radu ostavio snažan lični pečat.

Delegat u Klubu Bošnjaka Doma naroda PS BiH Mehmed Bradarić je u svom obraćanju naglasio da je Hasan Bećirović otišao tiho ostavljajući prazninu rodbini, prijateljima i kolegama iz Doma naroda PS BiH, a posebno svojoj supruzi Ljubici, sinovima Damiru i Samiru, te svojim unucima. Istaknuo je da je BiH ostala bez intelektualne i ljudske gromade, vrsnog ekonomiste i privrednika, političara i kolege, supruga, oca i djeda, naglašavajući da je malo onih kojima život dodjeli mnogo uloga, a da su u svim ulogama podjednako dobri. "Od Bećirovića se moglo naučiti mnogo toga od toga kako stvoriti uspješnu porodicu do toga kako stvoriti uspješnu državu. Uvijek odmjeren i realan zalažući se za kritički pristup svemu što radi borio se za BiH po mjeri čovjeka, po mjeri evropskog čovjeka", kazao je Bradarić. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću