MENI
8.5.2014

Održana 32. sjednica Komisije za vanjsku trgovinu i carine


Komisija za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) na svojoj 32. sjednici podržala je i u dalju parlamentarnu proceduru uputila inicijativu poslanika Mate Franjičevića sa 64. sjednice Predstavničkog doma, u kojoj se od Vijeća ministara BiH traži da pripremi i PS BiH dostavi informaciju o stanju u oblasti vodoprivrede od zajedničkog interesa za BiH i Republiku Hrvatsku.

Komisija je Kolegiju Doma predložila da se u Privremenu zajedničku komisiju oba doma PS BiH o postizanju identičnog teksta Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o akcizama u BiH iz Predstavničkog doma imenuju poslanici Borislav Bojić, Dragan Vrankić i Danijela Martinović. U Privremenu zajedničku komisiju iz Doma naroda ranije su imenovani delegati Borjana Krišto, Staša Košarac i Mehmed Bradarić.

Komisija je odgodila raspravu o Izvještaju o radu Upravnog odbora Izvozno – kreditne agencije BiH za 2013. godinu i od Agencije zatražila da Izvještaj kompletira do 30. juna ove godine. U skladu s ovakvom odlukom, članovi Komisije zatražit će da se razmatranje Izvještaja skine s dnevnog reda predstojeće, 66. sjednice Predstavničkog doma PS BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću