MENI
16.5.2014

Članovi Stalne delegacije PS BiH u PS OSCE-a u Zagrebu na sastanku delegacija parlamenata zemalja jugoistočne Evrope u PS OSCE-a


Članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a dr. Dragan Čović, Lazar Prodanović i Mirza Kušljugić u ponedjeljak, 19. maja, u Zagrebu će učestvovati na sastanku delegacija parlamenata zemalja jugoistočne Evrope u PS OSCE-a.

Programom posjete predviđen je susret članova Stalne delegacije PS BiH sa predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem, kao i sa predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom.
Tokom susreta sa predsjednikom Hrvatskog sabora bit će razmotren i potpisan Memorandum o saradnji delegacija nacionalnih parlamenata zemalja jugoistočne Evrope u PS OSCE-a.

Istovremeno, na sastanku sa g. Lekom bit će razmotren i Nacrt rezolucije o reginalnoj saradnji u jugoistočnoj Evropi, čije se potpisivanje očekuje krajem juna ove godine u Bakuu, na 23. redovnom godišnjem zasjedanju PS OSCE-a.

Osim članova Stalne delegacije PS BiH, na sastanku u Zagrebu očekuje se učešće delegacija parlamenata Republike Albanije, Skupštine Crne Gore, Hrvatskog sabora, Skupštine Republike Makedonije, Skupštine Republike Slovenije i Narodne skupštine Republike Srbije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću