MENI
22.5.2014

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović razgovarao sa predstavnikom generalnog sekretara UN za politička pitanja na Zapadnom Balkanu i rukovodiocem Tima UN agencija u Republici Srbiji




"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović sastao se u Sarajevu sa predstavnikom generalnog sekretara UN za politička pitanja na Zapadnom Balkanu gospodinom Peter N. Dueom i rukovodiocem Tima UN agencija u Republici Srbiji.

U svjetlu posljednjih nemilih događanja koja su zadesila prostore Bosne i Hercegovine gospodin Due je, na početku sastanka, izrazio iskreno saučešće porodicama nastradalih kao i iskreno žaljenje i suosjećanje zbog svih stradanja koja su zadesila stanovništvo naše zemlje.

Tokom susreta se razgovaralo o aktuelnim političkim prilikama i odnosima u Bosni i Hercegovini i regionu.

U okviru toga, pitanja kojima je posvećena posebna pažnja su bila reformski procesi, euroatlantski put, privreda, sigurnosne i socijalne prilike u BiH te predstojeći Opći izbori. 

Predsjedavajući Čović je naglasio da sa ovako složenom organizacijom, naša zemlja ne moće ići naprijed. Stoga je nužna napraviti ustavno – pravni okvir koji garantira apsolutnu jednakopravnosti konstitutivnih naroda i građana temelje se na rješenjima koja će osigurati uvjete za izgradnju stabilne i sigurne države.

Gospodin Due je nagasio kako, u političkom smislu, UN ima mali utjecaj ali postoji zainteresiranost i spremnost za svaku drugu pomoć." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine  Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću