MENI
24.11.2015

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović boravili u radnoj posjeti Parlamentu Austrije


Na poziv predsjednika Komisije za Saveznu vojsku Parlamenta Republike Austrije Otta Pendla, predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović boravili su u radnoj posjeti Parlamentu Austrije.

Tokom sastanka sa predsjedavajućim i članovima Komisije za saveznu vojsku Parlamenta Republike Austrije Ottom Pendlom, Reinhardom Eugenom Boschom i Michaelom Hammerom razmijenjena su mišljenja i pozitivne prakse u radu Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost i Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, te Komisije za saveznu vojsku. Posebno je razgovarano o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u regionu, te migrantskoj krizi i raznim oblicima radikalizma koji širom svijeta pogađa sve više nevinih ljudi.

Podžić i Šiljegović prisustvovali su i godišnjem skupu i prijemu, koji je u Parlamentu Austrije, održan u organizaciji Komisije za saveznu vojsku. Tokom prijema prisutnim su se obratili drugi predsjedavajući Parlamenta Austrije Karlheinz Kopf, ministar odbrane Republike Austrije Gerald Klug, kao i članovi Komisije za saveznu vojsku Parlamenta Austrije.

Tokom boravka u Beču, Podžić i Šiljegović posjetili su i Ambasadu BiH u Republici Austriji, gdje su ih ambasador Tomislav Leko i njegovi saradnici upoznali sa aktuelnim stanjem bileteralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Austrije. Sastanku s ambasadorom Lekom prisustvovao je i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri OSCE-u, Uredu UN i drugim međunarodnim organizacijama u Beču ambasador Sanjin Halimović. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću