MENI
6.6.2014

Poslanici Beriz Belkić i Boško Tomić učestvuju u radu 16. sastanka Cetinjskog parlamentarnog foruma


Poslanici u Predstavničkom domu PSBiH Beriz Belkić i Boško Tomić učestvovat će 9. i 10. juna ove godine u radu 16. Cetinjskog parlamentarnog foruma na temu: „Žene u biznisu“, kojeg Odbor za rodnu ravnopravnost i Odbor za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore organizira u saradnji sa Organizacijom za evropsku sigurnost i saradnju (OESS), Regionalnim vijećem za saradnju (RCC) i Gender Task Forceom (GTF) na Cetinju, Crna Gora.

Cetinjski parlamentarni forum, kao autohtona regionalna inicijativa parlamentarne saradnje, prepoznata je kao odlična forma za promociju bliže saradnje o najznačajnijim temama za region. U pripremnim dokumentima ovog Foruma naglašava se da su u zemljama Jugoistočne Evrope žene poduzetnice još uvijek neiskorišten izvor u stvaranju novih poslovnih poduhvata i radnih mjesta, te je stoga ovaj sastanak Cetinjskog parlamentarnog foruma posvećen upravo ženama u biznisu.

Kako je najavljeno, Forum će, osim članova parlamentarnih odbora za finansije i ekonomiju, kao i odbora za rodnu ravnopravnost, okupiti i istaknute eksperte za ovu oblast iz cijelog regiona. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću