MENI
26.4.2012.

Članovi Izaslanstva PSBiH u PS VE, Milica Marković i Saša Magazinović, zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma, Božo Ljubić i Visoki predstavnik, Valentin Incko nazočili sjednici Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Vijeća Europe


Članovi stalnog Izaslanstva PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, Milica Marković i Saša Magazinović i zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Božo Ljubić nazočili su sjednici Komiteta za poštivanje obveza i angažmana članica Vijeća Europe (Monitoring komitet), koja je održana u okviru Travanjskog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.

Na sjednici kojoj je nazočio Visoki predstavnik Valentin Incko, razgovarano je o postignutim rezultatima u svezi sa euroatlantskim integracijama naše zemlje, kao i o onome što je potrebno uraditi u narednom razdoblju, pri čemu je naglasak dat na neophodnost implementiranja Presude suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci.
Valentin Incko se tijekom svog izlaganja osvrnuo na pozitivne pomake do kojih je u posljednje vrijeme došlo u našoj zemlji. Naglasio je da je poboljšana politička atmosfera rezultirala formiranjem Vijeća ministara BiH, usvajanjem Zakona o popisu stanovništva, Zakona o državnoj pomoći, kao i dogovorom o vojnoj imovini, koji će u značajnoj mjeri utjecati na bosanskohercegovačku poziciju na predstojećem zasjedanju NATO-a u Čikagu. Incko je izrazio optimizam i u pogledu ispunjenja preostalih obveza BiH.

Početkom lipnja izvjestitelji Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, Karin S. Woldseht i Egidijus Vareikis, posjetit će Bosnu i Hercegovinu sa ciljem daljeg praćenja njenih postprijemnih obveza, tako da se može očekivati da će se na dnevnom redu lipanjskog zasjedanja PS Vijeća Europe naći i novo Izvješće o BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću