MENI
26.4.2012.

Чланови Делегације ПСБиХ у ПС СЕ, Милица Марковић и Саша Магазиновић, замјеник предсједавајућег Представничког дома, Божо Љубић и Високи представник, Valentin Incko присуствовали сједници Мониторинг комитета Парламентарне скупштине Савјета Европе


Чланови сталне Делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе, Милица Марковић и Саша Магазиновић и замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Божо Љубић присуствовали су сједници Комитета за поштивање обавеза и ангажмана чланица Савјета Европе (Мониторинг комитет), која је одржана у оквиру Априлског засједања Парламентарне скупштине Савјета Европе.

На сједници којој је присуствовао Високи представник Valentin Incko, разговарано је о постигнутим резултатима у вези са евроатлантским интеграцијама наше земље, као и о ономе што је потребно урадити у наредном периоду, при чему је нагласак дат на неопходност имплементирања Пресуде суда за људска права у предмету Сејдић-Финци.
Valentin Incko се током свог излагања осврнуо на позитивне помаке до којих је у посљедње вријеме дошло у нашој земљи. Нагласио је да је побољшана политичка атмосфера резултовала формирањем Савјета министара БиХ, усвајањем Закона о попису становништва, Закона о државној помоћи, као и договором о војној имовини, који ће у значајној мјери утицати на босанскохерцеговачку позицију на предстојећем засједању НАТО-а у Чикагу. Incko је изразио оптимизам и у погледу испуњења преосталих обавеза БиХ.

Почетком јуна извјестиоци Парламентарне скупштине Савјета Европе, Karin S. Woldseht и Egidijus Vareikis, посјетиће Босну и Херцеговину са циљем даљег праћења њених постпријемних обавеза, тако да се може очекивати да ће се на дневном реду јунског засједања ПС Савјета Европе наћи и нови Извјештај о БиХ. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу