MENI
21.1.2021

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH boravili u radnoj posjeti Ministarstvu sigurnosti BiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnosti BiH Asim Sarajlić, zamjenice predsjedavajućeg Borjana Krišto i Dušanka Majkić, te članovi Zajedničke komisije Marina Pendeš, Bariša Čolak, Šemsudin Mehmedović, Sredoje Nović, Sanja Vulić i Zukan Helez boravili su danas u radnoj posjeti Ministarstvu sigurnosti BiH.

Radna posjeta organizirana je u okviru redovnih aktivnosti Zajedničke komisije, s ciljem upoznavanja sa aktuelnim stanjem sigurnosti i problemima koje sa sobom nosi migrantska kriza.

O ovim pitanjima članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH razgovarali su sa ministrom sigurnosti BiH Selmom Cikotićem, zamjenikom ministra sigurnosti BiH Nedeljkom Jovićem, kao i sa direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem i direktorom Službe za poslove sa strancima Slobodanom Ujićem.

Tokom sastanka razgovarano je i o nizu drugih značajnih pitanja koja karakteriziraju rad Ministarstva sigurnosti BiH, Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima.

Ministar Cikotić posebno je govorio o stanju sigurnosti u BiH, aktuelnim sigurnosnim izazovima, stanju sa migrantima, o unutarnjoj organizaciji Ministarstva, te o planovima za 2021.godinu. Informirao je članove Zajedničke komisije i o situaciji sa sjedištem EUROPOL-a, funkcioniranju sektora unutar Ministarstva, te o stepenu koordinacije u radu policijskih agencija koje su u sastavu Ministarstva.

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH obavijestili su ministra Cikotića i njegove saradnike o tome da je planirano da se uskoro održi plenarna sjednica oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na kojoj bi se raspravljalo o migrantskoj krizi i drugim pitanjima iz nadležnosti Ministarstva sigurnosti BiH o kojima je bilo riječi tokom radne posjete. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću