MENI
21.1.2021.

Чланови Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ боравили у радној посјети Министарству безбједности БиХ

Предсједавајући Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Асим Сарајлић, замјенице предсједавајућег Борјана Кришто и Душанка Мајкић, те чланови Заједничке комисије Марина Пендеш, Бариша Чолак, Шемсудин Мехмедовић, Средоје Новић, Сања Вулић и Зукан Хелез боравили су данас у радној посјети Министарству безбједности БиХ.

Радна посјета организована је у оквиру редовних активности Заједничке комисије, с циљем упознавања са актуелним стањем безбједности и проблемима које са собом носи мигрантска криза.

О овим питањима чланови Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ разговарали су са министром безбједности БиХ Селмом Цикотићем, замјеником министра безбједности БиХ Недељком Јовићем, као и са директором Граничне полиције БиХ Зораном Галићем и директором Службе за послове са странцима Слободаном Ујићем.

Током састанка разговарано је и о низу других значајних питања која карактеришу рад Министарства безбједности БиХ, Граничне полиције БиХ и Службе за послове са странцима.

Министар Цикотић посебно је говорио о стању безбједности у БиХ, актуелним безбједносним изазовима, стању са мигрантима, о унутрашњој организацији Министарства, те о плановима за 2021.годину. Информисао је чланове Заједничке комисије и о ситуацији са сједиштем EUROPOL-а, функционисању сектора унутар Министарства, те о степену координације у раду полицијских агенција које су у саставу Министарства.

Чланови Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ обавијестили су министра Цикотића и његове сараднике о томе да је планирано да се ускоро одржи пленарна сједница оба дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, на којој би се расправљало о мигрантској кризи и другим питањима из надлежности Министарства безбједности БиХ о којима је било ријечи током радне посјете. (крај)

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу