MENI
21.1.2021.

Članovi Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH boravili u radnom posjetu Ministarstvu sigurnosti BiH

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnosti BiH Asim Sarajlić, zamjenice predsjedatelja Borjana Krišto i Dušanka Majkić, te članovi Zajedničkog povjerenstva Marina Pendeš, Bariša Čolak, Šemsudin Mehmedović, Sredoje Nović, Sanja Vulić i Zukan Helez boravili su danas u radnom posjetu Ministarstvu sigurnosti BiH.

Radni posjet organiziran je u okviru redovitih aktivnosti Zajedničkog povjerenstva, s ciljem upoznavanja sa aktualnim stanjem sigurnosti i problemima koje sa sobom nosi migrantska kriza.

O ovim pitanjima članovi Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH razgovarali su sa ministrom sigurnosti BiH Selmom Cikotićem, zamjenikom ministra sigurnosti BiH Nedeljkom Jovićem, kao i sa ravnateljem Granične policije BiH Zoranom Galićem i ravnateljem Službe za poslove sa strancima Slobodanom Ujićem.

Tijekom sastanka razgovarano je i o nizu drugih značajnih pitanja koja karakteriziraju rad Ministarstva sigurnosti BiH, Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima.

Ministar Cikotić posebno je govorio o stanju sigurnosti u BiH, aktualnim sigurnosnim izazovima, stanju sa migrantima, o unutarnjoj organizaciji Ministarstva, te o planovima za 2021.godinu. Informirao je članove Zajedničkog povjerenstva i o situaciji sa sjedištem EUROPOL-a, funkcioniranju sektora unutar Ministarstva, te o stupnju koordinacije u radu policijskih agencija koje su u sastavu Ministarstva.

Članovi Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH obavijestili su ministra Cikotića i njegove suradnike o tome da je planirano da se uskoro održi plenarna sjednica obaju domova Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na kojoj bi se raspravljalo o migrantskoj krizi i drugim pitanjima iz nadležnosti Ministarstva sigurnosti BiH o kojima je bilo riječi tijekom radnog posjeta. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću