MENI
14.2.2020

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić sastao se sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekremom Ebibijem. 

Tokom susreta predsjedavajući Zvizdić i ambasador Ebibi istaknuli su da BiH i Sjeverna Makedonija imaju isti strateški cilj po pitanju priključenja euroatlantskim integracijama i da će nastaviti aktivno sarađivati na ostvarivanju ovih ciljeva.

 Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Ebibi saglasili su se da BiH i Sjeverna Makedonija imaju dobre bilateralne odnose koji se trebaju dodatno unaprijediti. Složili su se da je u narednom periodu neophodno raditi na poboljšanju parlamentarne saradnje, te na stvaranju povoljnijeg ambijenta za jačanje ekonomskih veza između BiH i Sjeverne Makedonije. Razgovarali su i o važnosti boljeg povezivanja i uspostavljanja avio - linije između Sarajeva i Skoplja.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Ebibi izrazili su nadu da će se bilateralni odnosi dvije zemlje razvijati na obostranu korist." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću