MENI
3.10.2019

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović primio ambasadora IR Pakistan

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovne Bakir Izetbegović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH Muhammada Khalida Rao.

U razgovoru su naglašeni dobri prijateljski odnosi Pakistana i Bosne i Hercegovine i iskazana je obostrana namjera da se ovi odnosi nastave jačati i u budućnosti, a posebno u oblasti ekonomske saradnje.

U tom smislu predsjedavajući Izetbegović je naglasio da velika mogućnost za privrednu saradnju dviju zemalja leži u povoljnim bescarinskim aranžmanima koje Bosne i Hercegovine ima sa Evropskom unijom i u okviru kojih bi bosanskohercegovačko-pakistanski joint-venturi imali iste pogodnosti.

Ambasador Rao je izrazio spremnost da se u narednom periodu organizira posjeta bosanskohercegovačkih privrednika Pakistanu te se na kraju razgovora zahvalio predsjedavajućem Izetbegoviću na prijemu sa željom da se Bosna i Hercegovina što prije priključi EU i NATO savezu. (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakira Izetbegovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću