MENI
3.10.2019.

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бакир Изетбеговић примио амбасадора ИР Пакистан

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговне Бакир Изетбеговић примио је данас у наступну посјету новоименованог амбасадора Исламске Републике Пакистан у БиХ Muhammada Khalida Rao.

У разговору су наглашени добри пријатељски односи Пакистана и Босне и Херцеговине и исказана је обострана намјера да се ови односи наставе јачати и у будућности, а посебно у области економске сарадње.

У том смислу предсједавајући Изетбеговић је нагласио да велика могућност за привредну сарадњу двију земаља лежи у повољним бесцаринским аранжманима које Босне и Херцеговине има са Европском унијом и у оквиру којих би босанскохерцеговачко-пакистански joint-venturi имали исте погодности.

Амбасадор Rao је изразио спремност да се у наредном периоду организује посјета босанскохерцеговачких привредника Пакистану те се на крају разговора захвалио предсједавајућем Изетбеговићу на пријему са жељом да се Босна и Херцеговина што прије прикључи ЕУ и НАТО савезу. (саопштење из Кабинета предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бакира Изетбеговића)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу