MENI
24.7.2019

Članovi Nezavisnog odbora posjetili Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Ilma Mehić Jusufbašić, Mate Miletić i Ljubomir Kuravica posjetili su danas, u okviru planskih aktivnosti za tekuću godinu, Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH i tom prilikom razgovarali sa direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim zamjenicima Ivicom Bošnjakom i Rankom Vukovićem.

Tokom sastanka, rukovodstvo Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH upoznalo je članove Nezavisnog odbora o značajnim aktivnostima koje su imali u proteklom periodu, kao što su osiguranje najvećeg sportskog olimpijskog festivala za mlade – EYOF, osiguranje Godišnje skupštine Evropske banke za obnovu i razvoj – EBRD, osiguranje obilježavanja godišnjice u Srebrenici, osiguranje dolaska predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana u Sarajevo.

Također, rukovodstvo Direkcije upoznalo je članove Nezavisnog odbora o problemu nedostatka policijskih službenika, donošenju nove Odluke o licima, objektima i vrijednosnim pošiljkama koje se štite, o Zakonu o policijskim službenicima, kao i o dobroj saradnji sa drugim policijskim agencijama u BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću