MENI
23.10.2018.

Izaslanstvo Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Frankofonije sudjeluje na 31. zasjedanju PSF-a za regiju Europa

Članice Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Frankofonije (PSF) Mensura Beganović i Milica Marković sudjeluju na 31. zasjedanju PSF-a za regiju Europa, koje se održava u Andori.

Glavna tema 31. zasjedanja je održivi turizam, koji je, kako je rečeno tijekom uvodnih obraćanja, veoma značajan za Andoru jer najveće prihode ima upravo od turizma, a posebno zimskog. S tim u svezi, Andora je postala elitno odredište za zimski turizam, sa razvijenim strategijama održivog turizma koje obuhvataju ekonomske, socijalne i ekološke aspekte.

U okviru sesije o održivom turizmu u državama frankofonskog prostora, sudionici su razmijenili mišljenja o ovom pitanju s aspekta ekonomskog, ekološkog i sociokulturnog razvoja. Predstavljeni su i neki od projekata koje je proveo glavni grad Andore, Andora la Vella, u svezi sa uštedom energije i zaštitom okoliša. Razgovarano je i o energetskim potencijalima Andore i načinima na koje ova kneževina osigurava energetsku stabilnost, posebno u vrijeme zimske turističke sezone.

Članovi izaslanstava u PSF-a obišli su i gradski ured koji se bavi projektiranjem urbanog razvoja prilagođenog ekološkim standardima, vidjeli makete razvoja i upoznali se sa načinima izrade strategija i politika urbanog razvoja.

U nastavku 31. zasjedanja PSF-a sudionici će razgovarati i o obrazovanju i obuci kao adutima trajnog razvoja i održivog turizma, kao i o izazovima i tendencijama u turizmu u europskom frankofonskom prostoru. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću