MENI
23.10.2018.

Делегација Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини Франкофоније учествује на 31. засједању ПСФ-а за регију Европа

Чланице Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у Парламентарној скупштини Франкофоније (ПСФ) Менсура Бегановић и Милица Марковић учествују на 31. засједању ПСФ-а за регију Европа, које се одржава у Андори.

Главна тема 31. засједања је одрживи туризам, који је, како је речено током уводних обраћања, веома значајан за Андору јер највеће приходе има управо од туризма, а посебно зимског. С тим у вези, Андора је постала елитно одредиште за зимски туризам, са развијеним стратегијама одрживог туризма које обухватају економске, социјалне и еколошке аспекте.

У оквиру сесије о одрживом туризму у државама франкофонског простора, учесници су размијенили мишљења о овом питању с аспекта економског, еколошког и социокултурног развоја. Представљени су и неки од пројеката које је провео главни град Андоре, Andora la Vella, у вези са уштедом енергије и заштитом околиша. Разговарано је и о енергетским потенцијалима Андоре и начинима на које ова кнежевина обезбјеђује енергетску стабилност, посебно у вријеме зимске туристичке сезоне.

Чланови делегација у ПСФ-а обишли су и градску канцеларију која се бави пројектирањем урбаног развоја прилагођеног еколошким стандардима, видјели макете развоја и упознали се са начинима израде стратегија и политика урбаног развоја.

У наставку 31. засједања ПСФ-а учесници ће разговарати и о образовању и обуци као адутима трајног развоја и одрживог туризма, као и о изазовима и тенденцијама у туризму у европском франкофонском простору. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу