MENI
26.4.2018.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шефик Џаферовић разговарао са министром аграрног и просторног уређења и шефом Агенције за државно земљиште Републике Индонезије

Пријатељски односи Босне и Херцеговине и Републике Индонезије у наредном периоду требају бити ојачани снажнијом економском сарадњом и повећањем робне размјере јер географска удаљеност не смије и не може бити препрека унапређењу односа двије земље. Ово је истакнуто данас током сусрета замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шефика Џаферовића са министром аграрног и просторног уређења и шефом Агенције за државно земљишта Републике Индонезије Sofyan Džalilom.

Захваливши се Индонезији на свеукупној помоћи Босни и Херцеговини посебно у процесу стабилизације прилика као и конкретној помоћи господин Џаферовић истакао је да робна размјена између двије земље није на задовољавајућег нивоу и да постоји много прилика за јачање односа, посебно у области пољопривреде и дрвне индустрије.

Саговорници су оцјенили да постоје сви услови за политичку, културну и економску сарадњу, као и инвестирање Индонезије у Босну и Херцеговину. Туризму као једном од великих потенцијала, истакнуто је, треба посветити посебну пажњу а један од првих корака је либерализација визног режима.

Током сусрета разговарано је и о унапређењу парламентарне сарадње како на нивоу група пријатељстава тако и на нивоу интензивније комуникације руководстава парламената. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу